Women for Life

Oι γυναίκες πίσω από το Women for Life

Η βασική ομάδα του Women for Life αποτελείται από τρεις γυναίκες  που έχουν εργαστεί για χρόνια στους χώρους της συμβουλευτικής ψυχολογίας, της κίνησης και των επιχειρήσεων. Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε προγράμματος, η ομάδα αυτή πλαισιώνεται από έμπειρους επαγγελματίες με διάφορες ειδικότητες.

Άννα Μαρία Χρονοπούλου, MBA, M.Sc.
amchronopoulou@womenforlife.gr

H Άννα Μαρία Χρονοπούλου είναι επικοινωνιολόγος και έχει ειδικευτεί στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού.  Είναι υπεύθυνη για το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε Επαγγελματικά Θέματα του Women for Life, και παράλληλα, συνεργάζεται με το τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ICAP σε προγράμματα επανατοποθέτησης εργαζομένων (outplacement programs), στο πλαίσιο των οποίων καθοδηγεί και υποστηρίζει επαγγελματίες που βρίσκονται εκτός αγοράς στην αναζήτησή τους για νέα εργασία.

Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας στην Ελλάδα και την Αμερική (Ελευθεροτυπία, Ant-1, ABC TV Network) και συνεχίστηκε σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες από το χώρο της παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας (IKON Porter Novelli, The P.R. Team/ Burson Marsteller) και της συμβουλευτικής επιχειρήσεων (KPMG, ICAP, KANTOR Management Consultants), ως Διευθύντρια Marketing και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Παράλληλα, δίδασκε ως λέκτορας το αντικείμενο της επικοινωνίας, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στο University of Indianapolis, Athens campus, καθώς και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

H Άννα Μαρία σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Boston University των ΗΠΑ (Master in Business Administration και M.Sc. in Media Management) και στο ALBA Graduate Business School (M.Sc. in Strategic Human Resource Management). Είναι πιστοποιημένη αξιολογήτρια προσωπικότητας με βάση το Hogan Assessment System. Μέχρι σήμερα, έχει αφιερώσει εκατοντάδες ώρες σε συνεδρίες coaching για διάφορα επαγγελματικά θέματα και είναι υποψήφια για πιστοποίηση Coach από τον διεθνή οργανισμό International Coach Federation.

Peggy

Πέγκυ Πελώνη, M.S., M.F.T., P.P.S., N.C.P.
ppelonis@womenforlife.gr

Εισηγήτρια της θεωρίας της «Αντιμετώπισης των Αλλαγών» και συγγραφέας των βιβλίων «Αλλαγές στο ταξίδι της ζωής» (Αθήνα, 2001) και «Υπάρχω – Αλλάζω» (Αθήνα, 2006), η Πέγκυ Πελώνη είναι ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα στην οικογενειακή θεραπεία και τη θεραπευτική ύπνωση. Αναπτύσσει συμβουλευτική δραστηριότητα εδώ και 20 χρόνια, δουλεύοντας με ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά, ενώ, παράλληλα, διδάσκει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και είναι εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχολόγων σε διάφορους τομείς όπως η θεραπευτική ύπνωση. Στο Women for Life, η Πέγκυ είναι υπεύθυνη του Προγράμματος Συμβουλευτικής σε Προσωπικά Θέματα.

Είναι Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Τμήματος Μαθητών στο Α.C.S. (American Community Schools of Athens) και συνεργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης-σύμβουλος με πολυεθνικές εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα μας. Έχει διατελέσει καθηγήτρια στο University of La Verne της Αθήνας και το Πανεπιστήμιο Fullerton της Καλιφόρνια, καθώς και Διευθύντρια Οικογενειακής Μονάδας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Καλιφόρνια. Υποψήφια διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο του Bath της Αγγλίας σήμερα, η Πέγκυ Πελώνη ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της ψυχολογίας και της σχολικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Λίλα Βλασερού
lvlaserou@womenforlife.gr

Yπεύθυνη του Προγράμματος Κίνησης του Women for Life, η Λίλα Βλασερού είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.), με περαιτέρω εκπαίδευση στη μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας και τη χοροθεραπεία. Υπήρξε μέλος ομάδων σύγχρονου χορού για μια δεκαετία και μόνιμο μέλος της ομάδας “Χορικά” της Ζουζούς Νικολούδη. Έχει εικοσαετή διδακτική εμπειρία στο σύγχρονο χορό και την ορθοσωμική γυμναστική, ενώ έχει συνεργαστεί, ως χοροθεραπεύτρια, με την ανοιχτή κοινότητα “Διάβαση” δουλεύοντας με πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Διαβάστε επίσης: