Women for Life

“Θετική ψυχολογία”, Ένα βιωματικό εργαστήρι για να νιώσουμε πάλι δυνατές και αισιόδοξες… Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, 16.30-19.00

November 5th, 2011  |  Published in Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε Προσωπικά Θέματα

 

 Όταν τα γεγονότα των ημερών μας ξεπερνούν και μας αποθαρρύνουν
πώς μπορούμε να:

Κάνουμε σχέδια και όνειρα για το μέλλον μας;

Είμαστε αισιόδοξες πως θα αντιμετωπίσουμε ότι κι αν προκύψει;

Δείχνουμε ψυχραιμία και δύναμη απέναντι στο απρόοπτο; 

Αντιμετωπίζουμε το φόβο μας για ένα αύριο που δε μπορούμε να ελέγξουμε;


Βιωματικό Εργαστήρι (
Workshop) με θέμα:

“Θετική Ψυχολογία”

 Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, 16.30-19.00
 

Εχει αποδειχθεί ότι η θετική σκέψη και η υιοθέτηση μιας θετικής συμπεριφοράς οδηγούν σε καλύτερη  ψυχική και σωματική υγεία. Αποκτούμε μεγαλύτερη ικανότητα προσαρμογής σε νέες καταστάσεις, επικοινωνούμε καλύτερα με τους δικούς μας, είμαστε πιο ευέλικτες στις δυσκολίες της ζωής και ικανότερες στην εξεύρεση λύσεων στη δουλειά μας.

Το βιωματικό αυτό εργαστήρι (workshop) θα μας βοηθήσει να δυναμώσουμε το συναισθηματικό και ψυχολογικό μας σύστημα, διδάσκοντάς μας πώς να διατηρούμε ένα επίπεδο σκέψης και συναισθημάτων που μας επιτρέπουν να κοιτάμε με αισιοδοξία μπροστά, ακόμα και όταν τα πράγματα γύρω μας μοιάζουν να καταρρέουν.

 Εισηγήτρια:                 Πέγκυ Πελώνη, ψυχοθεραπεύτρια, εισηγήτρια της θεωρίας «Η Αντιμετώπιση των
                                       Αλλαγών»

Ημερομηνία:                 Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, 16.30-19.00
Διοργάνωση:               Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life”, Γρηγορίου
                                       Ξενοπούλου 10, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210-6740302, www.womenforlife.gr

Κόστος συμμετοχής:   35€ / Για δήλωση συμμετοχής και εξόφληση μέχρι την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου: 28 €

 

Ακόμη, για όσες γυναίκες θέλουν να εμβαθύνουν στο θέμα αυτό και να ζουν κάθε ημέρα της ζωής με “Θετική Ψυχολογία”, το Women for Life διοργανώνει:

Ομάδα οκτώ συναντήσεων με θέμα τη “Θετική Ψυχολογία”

με την ψυχοθεραπεύτρια Πέγκυ Πελώνη

κάθε Παρασκευή στις 19.00-21.30, από τις 9 Μαρτίου- 11 Μαίου

Πληροφορίες/ Δηλώσεις συμμετοχής: 210-6740302, info@womenforlife.gr 

Κόστος συμμετοχής:   150€
Για δήλωση συμμετοχής και εξόφληση προκαταβολής 50 € μέχρι τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου: 127,50 € (έκπτωση 15%)

 

Πέγκυ Πελώνη, M.S., M.F.T., P.P.S., N.C.P.
Εισηγήτρια της θεωρίας «Η Αντιμετώπιση των Αλλαγών» και συγγραφέας των βιβλίων «Αλλαγές στο ταξίδι της ζωής» (Αθήνα, 2001) και «Υπάρχω – Αλλάζω» (Αθήνα, 2006), η Πέγκυ Πελώνη είναι ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα στην οικογενειακή θεραπεία και τη θεραπευτική ύπνωση. Αναπτύσσει συμβουλευτική δραστηριότητα εδώ και 20 χρόνια, δουλεύοντας με ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά. Παράλληλα, διδάσκει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και είναι εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχολόγων σε διάφορους τομείς όπως η θεραπευτική ύπνωση.

Είναι Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Τμήματος Μαθητών στο Α.C.S. (American Community Schools of Athens) και συνεργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης-σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα μας. Έχει διατελέσει καθηγήτρια στο University of La Verne της Αθήνας και το Πανεπιστήμιο Fullerton της Καλιφόρνια, καθώς και Διευθύντρια Οικογενειακής Μονάδας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Καλιφόρνια.

Υποψήφια διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο του Bath της Αγγλίας σήμερα, η Πέγκυ Πελώνη ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της ψυχολογίας και της σχολικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Women for Life

Το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life” αποτελεί μια πρωτοβουλία τριών γυναικών που προέρχονται επαγγελματικά από τους χώρους της ψυχολογίας, των επιχειρήσεων και της κίνησης για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών κάθε ηλικίας στους βασικούς τομείς της ζωής: οικογένεια, εργασία, πνευματική και σωματική υγεία, προσωπική ανάπτυξη.

Στο Women for Life, μια γυναίκα μπορεί να συμμετάσχει σε προγράμματα όπως:

  • Συμβουλευτική σε προσωπικά θέματα (ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις και σεμινάρια σε θέματα αυτογνωσίας, σχέσεων, οικογένειας, διαχείρισης αλλαγών, πραγματοποίησης προσωπικών στόχων) 
  • Συμβουλευτική σε επαγγελματικά θέματα (καθοδήγηση σε θέματα καριέρας, υποστήριξη στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικού προφίλ, στη συγγραφή βιογραφικού σημειώματος και άλλων εργαλείων ή την προετοιμασία για μια επαγγελματική συνέντευξη)
  • Κίνηση και Χορός  (γυμναστική και ορθοσωμία, pilates mat, barre-a-terre, dance stretching, zumba, jazz, hip hop και σύγχρονος χορός, αυτοάμυνα για γυναίκες)
  • Πρακτικές χαλάρωσης (ηχοθεραπεία, γιόγκα, διαλογισμός)
  • Δημιουργικά εργαστήρια (χειροτεχνίες, κατασκευές)
  • Βιβλιοθήκη  με βιβλία που μιλούν για όσα ενδιαφέρουν τη γυναίκα.

 Απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες και η αποστολή του είναι να τις υποστηρίζει, με ολιστικό τρόπο, στην αναζήτηση των δυνατοτήτων που έχουν μέσα τους και την πραγματοποίηση των ονείρων τους όπως εκείνες τα επιθυμούν.

 Σημείωση:

Πρόσβαση στο κέντρο Women for Life:

  • Μετρό: στάσεις Κατεχάκη ή Εθνική Άμυνα
  • Τρόλλευ: γραμμή 13 (τέρμα: Πλατεία Αγίας Σοφίας)
  • Λεωφορείο: γραμμές 036, 140, 402 (στάση: Σχολείο) και 046, 242 (στάση: Βλάχου)
  • Διαθέσιμο parking

 

 

 

 

 

 

 

 

Your Comments