Women for Life

Σεμινάριο “Αυτογνωσία μέσα από τις Εκφραστικές Τέχνες”, Κυριακή, 27 Μαίου, 11.00-15.00

May 3rd, 2012  |  Published in Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε Προσωπικά Θέματα

 

                              

ΤΟ WOMEN FOR LIFE ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ…..

…μια ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στον καθένα και την καθεμία που αναζητά να εκφράσει το εσωτερικό του δυναμικό και ν΄ανακαλύψει κρυφές ικανότητες και ταλέντα, μέσα σ ένα περιβάλλον ελεύθερης δημιουργικής εκφρασης.

…μια ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για να πετάξουμε από πάνω μας χαρακτηρισμούς, σκέψεις και πεποιθήσεις που μας περιορίζουν και μας εμποδίζουν να αναπτυχθούμε και να    νιώθουμε ευτυχισμένοι, παραγωγικοί, σεβαστοί και ολοκληρωμένοι.

 

                                                  Βιωματικό Σεμινάριο

“ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ…”

Κυριακή 27 Μαΐου 2012, 11.00-15.00

Μέσα από την χρήση των εκφραστικών μέσων, δηλαδή ζωγραφική, κίνηση, ελεύθερο γράψιμο, φαντασία ή μουσική, ερχόμαστε σ΄επαφή με τά συναισθήματά μας  και έχουμε τη δυνατότητα να τα εκφράσουμε  όχι μόνο λεκτικά. Τα χρώματα, τα σχήματα, οι κινήσεις του σώματος, είναι η γλώσσα του ασυνείδητου και φέρνουν στην επιφάνεια την ιδιαιτερότητά  του. Η εισηγήτρια δεν ασχολείται με την καλλιτεχνικότητα  των σχεδίων η των κινήσεων. Δέν κρίνει και δεν ερμηνεύει. Ειναι εκεί και μας  ακολουθεί  στην εξερεύνηση του βαθύτερου εαυτού καθώς περνάμε διαδοχικά από διαφορετικά είδη έκφρασης. Σαν αποτέλεσμα, αποκτούμε μεγαλύτερη συνειδητότητα του παρόντος και αυξημένη διάθεση να επεξεργαστούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Η μέθοδος αυτή φέρνει σ’ επαφή το άτομο με το σώμα του, τον τρόπο λειτουργίας του και την εσωτερική του σοφία. Βοηθά στην Έκφραση και την Επικοινωνία με τους άλλους, αναπτύσσει την αυτογνωσία, ενώνει και συμφιλιώνει τις εσωτερικές αντιθέσεις. Αναπτύσσει τις δημιουργικές ικανότητες του ατόμου, δίνει εμπιστοσύνη στο άτομο και ισχυροποιεί το Εγώ.

Εισηγήτρια:                 Πόπη Παλημέρη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Σωματική και Εκφραστική Θεραπεύτρια

Ημερομηνία:                 Κυριακή, 27 Μαΐου, 11.00-15.00
Διοργάνωση:               Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life”, Γρηγορίου
                                       Ξενοπούλου 10, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210-6740302, www.womenforlife.gr

Κόστος συμμετοχής:   30€  /  Για δήλωση συμμετοχής μέχρι το Σάββατο, 19 Μαΐου: 25 €
Για ομάδες δύο ατόμων και άνω: 20€ ανά άτομο  

Η Αυτογνωσία μέσα από τις Εκφραστικές Τέχνες
Πρόκειται για τη μέθοδο που πρώτη η Natalie Rogers εισήγαγε και βασίζεται στη διαδοχική χρησιμοποίηση  όλων των εκφραστικών μέσων όπως κίνηση, ζωγραφική, μουσική, ελεύθερο γράψιμο, πηλός, κολάζ, κ.α.,  με αποτέλεσμα την έκφραση των δημιουργικών δυνατοτήτων του ατόμου και την βαθειά κατανόηση των συναισθημάτων του. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία μία νέα όψη του Εαυτού αναδύεται, το άτομο αποκτά μεγαλύτερη συνειδητότητα του παρόντος και μια αυξημένη διάθεση για να επεξεργαστεί και να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. 

Η μέθοδος απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με την ψυχική υγεία, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ακόμη σε καθένα που αναζητά να εκφράσει το εσωτερικό  του δυναμικό, μέσα σ’ ένα περιβάλλον ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης.
 

 

 

Πόπη Παλημέρη, Θεραπεύτρια μέσα από τις Εκφραστικές Τέχνες
Η Πόπη Παλημέρη είναι  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Σωματική και Εκφραστική Θεραπεύτρια, απόφοιτος της Σχολής της Natalie Rogers, Santa Rosa California. Επιπλέον, ασχολείται με την Βιοενεργειακή θεραπεία SHEN και είναι μέλος της Διεθνούς Ενωσης SHEN.

Women
for Life
Το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για ΓυναίκεςWomen for Life αποτελεί μια πρωτοβουλία τεσσάρων γυναικών που προέρχονται επαγγελματικά από τους χώρους της ψυχολογίας, των επιχειρήσεων, της αρχιτεκτονικής και της κίνησης, για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών κάθε ηλικίας στους βασικούς τομείς της ζωής: οικογένεια, εργασία, πνευματική και σωματική υγεία, προσωπική ανάπτυξη.

Στο Women for Life, μια γυναίκα μπορεί να συμμετάσχει σε προγράμματα όπως:

  • Συμβουλευτική σε προσωπικά θέματα (ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις και σεμινάρια σε θέματα αυτογνωσίας, σχέσεων, οικογένειας, διαχείρισης αλλαγών, πραγματοποίησης προσωπικών στόχων)
  • Συμβουλευτική σε επαγγελματικά θέματα (αναζήτηση εργασίας, συγγραφή σωστού βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία για μια επαγγελματική συνέντευξη)
  • Κίνηση και Χορός  (γυμναστική και ορθοσωμία, αυτοάμυνα για γυναίκες, jazz και σύγχρονος χορός, pilates mat, barre-a-terre, dance stretching, zumba)
  • Πρακτικές χαλάρωσης (ηχοθεραπεία, γιόγκα, διαλογισμός)
  • Δημιουργικά εργαστήρια (χειροτεχνίες, κατασκευές)
  • Βιβλιοθήκη  με βιβλία που μιλούν για όσα ενδιαφέρουν τη γυναίκα.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες και η αποστολή του είναι να τις υποστηρίζει, με ολιστικό τρόπο, στην αναζήτηση των δυνατοτήτων που έχουν μέσα τους και την πραγματοποίηση των ονείρων τους όπως εκείνες τα επιθυμούν.

 Σημείωση:

Πρόσβαση στο κέντρο Women for Life:

  • Μετρό: στάσεις Κατεχάκη ή Εθνική Άμυνα
  • Τρόλλευ: γραμμή 13 (τέρμα: Πλατεία Αγίας Σοφίας)
  • Λεωφορείο: γραμμές 036, 140, 402 (στάση: Σχολείο) και 046, 242 (στάση: Βλάχου)
  • Διαθέσιμο parking

Your Comments