Women for Life

“Τα Ναι και τα Όχι…εκεί που έχει σημασία”, Βιωματικό Σεμινάριο, Σάββατο, 12 και 19 Μαίου, 15.00-19.00

May 3rd, 2012  |  Published in Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε Προσωπικά Θέματα

  

  …. Συμβιβασμοί, υποχωρήσεις, απρόσμενες αλλαγές… 

… σε μια εποχή που οι αλλαγές είναι ξαφνικές και αλλεπάλληλες και οι υποχωρήσεις που καλούμαι να κάνω σε προσωπικό, επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο αυξάνονται… 

 • Πού είναι το δικό μου «ναι» ή «όχι» σε όσα μου συμβαίνουν σήμερα;
 • Πώς θα βρω λίγο χρόνο για τα «θέλω» μου και όχι μόνο για τα «πρέπει»;
 • Πώς μπορώ να είμαι συνεπής με τα συναισθήματά μου;
 • Πώς θα νιώσω ασφάλεια ανάμεσα στους ανθρώπους για να λέω αυτό που θέλω χωρίς φόβο;  

Όλες μας, χωρίς αμφιβολία, κάνουμε επανειλημμένα τις παραπάνω σκέψεις. Μέσα στο χάος της καθημερινότητας, εύκολα «χάνουμε» τον εαυτό μας και τις πραγματικές μας επιθυμίες.

Έχει αποδειχθεί ότι η απουσία σαφώς καθορισμένων ορίων, η συνεχής ανάγκη της γυναίκας να είναι συνεπής και αποτελεσματική στις υποχρεώσεις της και η έλλειψη προσωπικού χρόνου για τον εαυτό της επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική της διάθεση και τη δυσκολεύουν στη διαχείριση των  απαιτήσεων της καθημερινότητας.

“ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ ΜΑΣ… ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ”       

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2012
                               Ώρα έναρξης: 19.30, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ                 

  ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΙΟΥ 2012
&  ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΙΟΥ 2012
15.00-19.00

Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας, χτίζουμε την αυτοπεποίθησή μας, δυναμώνουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους και βελτιώνουμε την επικοινωνία μας μαζί τους. Άλλωστε, το να γνωρίζουμε τον εαυτό μας είναι σημαντική προϋπόθεση για ένα «υγιές μαζί» με τους άλλους.

 Στο βιωματικό εργαστήρι, θα διερευνήσουμε τις επιθυμίες μας και τα όριά μας στις σχέσεις μας με τους άλλους  σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Εισηγήτρια:     Μαριάννα Μιχαλάκη, Ψυχολόγος 
Ημερομηνία:      Παρασκευή, 11/5, 19.00-21.00: Ανοιχτή ομιλία με ελεύθερη είσοδο
                                   Σάββατο, 12/5 και 19/5, 15.00-19.00, Βιωματικό σεμινάριο σε δύο μέρη
Διοργάνωση:   Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life”
                          Γρηγορίου Ξενοπούλου 10, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210-6740302
                          www.womenforlife.grinfo@womenforlife.gr

Κόστος συμμετοχής:   40€ και για τα δύο μέρη του σεμιναρίου

Μαριάννα Μιχαλάκη, Ψυχολόγος
Η Μαριάνα Μιχαλάκη είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της ψυχολογίας της υγείας και ειδικευόμενη στη συστημική ψυχοθεραπεία. Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην αξιολόγηση και αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών. Η επαγγελματική της δραστηριότητα ξεκίνησε σε κέντρα αποκατάστασης λόγου και μάθησης όπου δούλευε ψυχοθεραπευτικά με παιδιά και εφήβους με ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και συμβουλευτικά με γονείς. Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς, όπου προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, και διοργανώνει σεμινάρια για γονείς. Εργάζεται σε οργανισμό που προσφέρει συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε καρκινοπαθείς, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας  και άτομα που υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές.

Women for Life
Το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life” αποτελεί μια πρωτοβουλία τεσσάρων γυναικών που προέρχονται επαγγελματικά από τους χώρους της ψυχολογίας, των επιχειρήσεων, της αρχιτεκτονικής και της κίνησης, για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών κάθε ηλικίας στους βασικούς τομείς της ζωής: οικογένεια, εργασία, πνευματική και σωματική υγεία, προσωπική ανάπτυξη.

 Στο Women for Life, μια γυναίκα μπορεί να συμμετάσχει σε προγράμματα όπως: 

 • Συμβουλευτική σε προσωπικά θέματα (ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις και σεμινάρια σε θέματα αυτογνωσίας, σχέσεων, οικογένειας, διαχείρισης αλλαγών, πραγματοποίησης προσωπικών στόχων)
 • Συμβουλευτική σε επαγγελματικά θέματα (αναζήτηση εργασίας, συγγραφή σωστού βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία για μια επαγγελματική συνέντευξη)
 • Κίνηση και Χορός  (γυμναστική και ορθοσωμία, αυτοάμυνα για γυναίκες, jazz και σύγχρονος χορός, pilates mat, barre-a-terre, dance stretching, zumba)
 • Πρακτικές χαλάρωσης (ηχοθεραπεία, γιόγκα, διαλογισμός)
 • Δημιουργικά εργαστήρια (χειροτεχνίες, κατασκευές)
 • Βιβλιοθήκη  με βιβλία που μιλούν για όσα ενδιαφέρουν τη γυναίκα.

 Απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες και η αποστολή του είναι να τις υποστηρίζει, με ολιστικό τρόπο, στην αναζήτηση των δυνατοτήτων που έχουν μέσα τους και την πραγματοποίηση των ονείρων τους όπως εκείνες τα επιθυμούν.

 Σημείωση:

 Πρόσβαση στο κέντρο Women for Life

 • Μετρό: στάσεις Κατεχάκη ή Εθνική Άμυνα
 • Τρόλλευ: γραμμή 13 (τέρμα: Πλατεία Αγίας Σοφίας)
 • Λεωφορείο: γραμμές 036, 140, 402 (στάση: Σχολείο) και 046, 242 (στάση: Βλάχου)
 • Διαθέσιμο parking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Your Comments