Women for Life

Βιωματικό Σεμινάριο “Διαχείριση του Άγχους”, Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 19.00-21.30

September 5th, 2012  |  Published in Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε Προσωπικά Θέματα

Είμαστε ψύχραιμες απέναντι στο απρόοπτο;

Το άγχος μας κινητοποιεί δημιουργικά ή μας παραλύει;

 Πώς αντιμετωπίζουμε το φόβο μας για ένα αύριο που δε μπορούμε να ελέγξουμε;

Bιωματικό Εργαστήρι με θέμα:

“Διαχείριση Άγχους”

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 19.00-21.30

Όλοι μας, κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε έρθει σε επαφή με τις καταστροφικές συνέπειες του άγχους, άλλοτε φανερά, μέσω σωματικών συμπτωμάτων, όπως πονοκέφαλοι, αϋπνίες, έλκος ή σωματική κούραση, κι άλλοτε «ύπουλα», μέσω ψυχικών συμπτωμάτων, όπως κρίσεις πανικού, φοβίες, αδυναμία συγκέντρωσης, ακινητοποίηση ή παραίτηση από την καθημερινότητα.

 Το βιωματικό αυτό εργαστήρι (workshop) έχει σκοπό να μας μάθει τεχνικές που μας αποφορτίζουν από το άγχος και τον πανικό που αυτό προκαλεί. Έτσι αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα με αποστασιοποίηση, αντικειμενικότητα και ψυχραιμία και μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικές και ικανότερες στην εξεύρεση λύσεων.

Εισηγήτρια:                 Πέγκυ Πελώνη, Ψυχοθεραπεύτρια, Εισηγήτρια της θεωρίας «Η Αντιμετώπιση των
Αλλαγών»

Διοργάνωση:               Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life”, Γρηγορίου
Ξενοπούλου 10, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210-6740302, www.womenforlife.gr

Κόστος συμμετοχής:   30€/ Για δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση μέχρι την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου: 25€

Πέγκυ Πελώνη, M.S., M.F.T., P.P.S., N.C.P.
Εισηγήτρια της θεωρίας «Η Αντιμετώπιση των Αλλαγών» και συγγραφέας των βιβλίων «Αλλαγές στο ταξίδι της ζωής» (Αθήνα, 2001) και «Υπάρχω – Αλλάζω» (Αθήνα, 2006), η Πέγκυ Πελώνη είναι ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα στην οικογενειακή θεραπεία και τη θεραπευτική ύπνωση. Αναπτύσσει συμβουλευτική δραστηριότητα εδώ και 20 χρόνια, δουλεύοντας με ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά. Παράλληλα, διδάσκει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και είναι εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχολόγων σε διάφορους τομείς όπως η θεραπευτική ύπνωση.

Είναι Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Τμήματος Μαθητών στο Α.C.S. (American Community Schools of Athens) και συνεργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης-σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα μας. Έχει διατελέσει καθηγήτρια στο University of La Verne της Αθήνας και το Πανεπιστήμιο Fullerton της Καλιφόρνια, καθώς και Διευθύντρια Οικογενειακής Μονάδας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Καλιφόρνια.

Υποψήφια διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο του Bath της Αγγλίας σήμερα, η Πέγκυ Πελώνη ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της ψυχολογίας και της σχολικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.


Women
for Life
Το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life” αποτελεί μια πρωτοβουλία τριών γυναικών που προέρχονται επαγγελματικά από τους χώρους της ψυχολογίας, των επιχειρήσεων και της κίνησης για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών κάθε ηλικίας στους βασικούς τομείς της ζωής: οικογένεια, εργασία, πνευματική και σωματική υγεία, προσωπική ανάπτυξη.

Στο Women for Life, μια γυναίκα μπορεί να συμμετάσχει σε προγράμματα όπως:

  • Συμβουλευτική σε προσωπικά θέματα(ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις και σεμινάρια σε θέματα αυτογνωσίας, σχέσεων, οικογένειας, διαχείρισης αλλαγών, πραγματοποίησης προσωπικών στόχων)
  • Συμβουλευτική σε επαγγελματικά θέματα(καθοδήγηση σε θέματα καριέρας, υποστήριξη στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικού προφίλ, στη συγγραφή βιογραφικού σημειώματος και άλλων εργαλείων ή την προετοιμασία για μια επαγγελματική συνέντευξη)
  • Κίνηση και Χορός  (γυμναστική και ορθοσωμία, pilates mat, barre-a-terre, dance stretching, zumba, jazz, release και σύγχρονος χορός, αυτοάμυνα για γυναίκες)
  • Πρακτικές χαλάρωσης(ηχοθεραπεία, γιόγκα, διαλογισμός)
  • Δημιουργικά εργαστήρια (χειροτεχνίες, κατασκευές)
  • Βιβλιοθήκη  με βιβλία που μιλούν για όσα ενδιαφέρουν τη γυναίκα.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες και η αποστολή του είναι να τις υποστηρίζει, με ολιστικό τρόπο, στην αναζήτηση των δυνατοτήτων που έχουν μέσα τους και την πραγματοποίηση των ονείρων τους όπως εκείνες τα επιθυμούν.

Σημείωση:

Πρόσβαση στο κέντρο Women for Life:

  • Μετρό: στάσεις Κατεχάκη ή Εθνική Άμυνα
  • Τρόλλευ: γραμμή 13 (τέρμα: Πλατεία Αγίας Σοφίας)
  • Λεωφορείο: γραμμές 036, 140, 402 (στάση: Σχολείο) και 046, 242 (στάση: Βλάχου)
  • Διαθέσιμο parking

 

Your Comments