Women for Life

Βιωματικό Σεμινάριο “Αλλαγές της ζωής και Νέοι Στόχοι” Σάββατο 19 & 26 Ιανουαρίου, 17.00-19.30

January 2nd, 2013  |  Published in Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε Προσωπικά Θέματα

Έχασα τη δουλειά μου…
Χώρισα…
Για πρώτη φορά αντιμετωπίζω σοβαρά οικονομικά προβλήματα…
Δεν έχω διάθεση να κάνω το παραμικρό…
Είναι τόσες οι ευθύνες που έχουν πέσει επάνω μου… θα τα καταφέρω, άραγε;

Όταν τα δεδομένα της ζωής μου ανατρέπονται πλήρως,
πώς βρίσκω το κουράγιο να ξανασχεδιάσω  το μέλλον μου;

Βιωματικό Σεμινάριο

 “Αλλαγές της ζωής και
Νέοι Στόχοι”

Σάββατο 19 & Σάββατο 26 Ιανουαρίου, 17.00-19.30

Υπάρχουν καταστάσεις που αλλάζουν την πορεία της ζωής μας αναπάντεχα και, μερικές φορές, οριστικά. Άγχος, φόβος, τάση παραίτησης, πόνος  μας κατακλύζουν και χάνουμε την αίσθηση της προοπτικής που πριν μας καθοδηγούσε… έτσι, χωρίς καν να το καταλάβουμε, απομακρυνόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο από τους στόχους που είχαμε για τη ζωή μας…

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, επεξηγηματικές εισηγήσεις και διαδραστική συζήτηση, θα δούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις αλλαγές και τις απώλειες της ζωής και θα μάθουμε πώς να τις αξιοποιούμε για να σχεδιάσουμε ένα νέο μέλλον με νέους στόχους και νέα όνειρα. 

Εισηγήτρια:   

Πέγκυ Πελώνη, Ψυχοθεραπεύτρια
Εισηγήτρια της θεωρίας «Η Αντιμετώπιση των Αλλαγών»
 

Ημερομηνία

Σάβββατο, 19 και Σάβββατο, 26 Ιανουαρίου, 17.00-19.30  

Διοργάνωση:

Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life”,  
  Γρηγορίου Ξενοπούλου 10, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210-6740302

 

Κόστος συμμετοχής:

50€  και για τα δύο μέρη του σεμιναρίου
Άνεργες γυναίκες ή Φοιτήτριες: 40 €
 

 

Πέγκυ Πελώνη, M.S., M.F.T., P.P.S., N.C.P.
Εισηγήτρια της θεωρίας «Η Αντιμετώπιση των Αλλαγών» και συγγραφέας των βιβλίων «Αλλαγές στο ταξίδι της ζωής» (Αθήνα, 2001) και «Υπάρχω – Αλλάζω» (Αθήνα, 2006), η Πέγκυ Πελώνη είναι ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα στην οικογενειακή θεραπεία και τη θεραπευτική ύπνωση. Αναπτύσσει συμβουλευτική δραστηριότητα εδώ και 20 χρόνια, δουλεύοντας με ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά. Παράλληλα, διδάσκει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και είναι εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχολόγων σε διάφορους τομείς όπως η θεραπευτική ύπνωση.

Είναι Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Τμήματος Μαθητών στο Α.C.S. (American Community Schools of Athens) και συνεργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης-σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα μας. Έχει διατελέσει καθηγήτρια στο University of La Verne της Αθήνας και το Πανεπιστήμιο Fullerton της Καλιφόρνια, καθώς και Διευθύντρια Οικογενειακής Μονάδας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Καλιφόρνια.

Υποψήφια διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο του Bath της Αγγλίας σήμερα, η Πέγκυ Πελώνη ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της ψυχολογίας και της σχολικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.


Women
for Life
Το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life” αποτελεί μια πρωτοβουλία τριών γυναικών που προέρχονται επαγγελματικά από τους χώρους της ψυχολογίας, των επιχειρήσεων και της κίνησης για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών κάθε ηλικίας στους βασικούς τομείς της ζωής: οικογένεια, εργασία, πνευματική και σωματική υγεία, προσωπική ανάπτυξη.

Στο Women for Life, μια γυναίκα μπορεί να συμμετάσχει σε προγράμματα όπως:

  • Συμβουλευτική σε προσωπικά θέματα (ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις και σεμινάρια σε θέματα αυτογνωσίας, σχέσεων, οικογένειας, διαχείρισης αλλαγών, πραγματοποίησης προσωπικών στόχων)
  • Συμβουλευτική σε επαγγελματικά θέματα (καθοδήγηση σε θέματα καριέρας, υποστήριξη στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικού προφίλ, στη συγγραφή βιογραφικού σημειώματος και άλλων εργαλείων ή την προετοιμασία για μια επαγγελματική συνέντευξη)
  • Κίνηση και Χορός (γυμναστική και ορθοσωμία, pilates mat, barre-a-terre, dance stretching, zumba, jazz, release και σύγχρονος χορός, αυτοάμυνα για γυναίκες)
  • Πρακτικές χαλάρωσης (ηχοθεραπεία, γιόγκα, διαλογισμός)
  • Δημιουργικά εργαστήρια (χειροτεχνίες, κατασκευές)
  • Βιβλιοθήκη με βιβλία που μιλούν για όσα ενδιαφέρουν τη γυναίκα.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες και η αποστολή του είναι να τις υποστηρίζει, με ολιστικό τρόπο, στην αναζήτηση των δυνατοτήτων που έχουν μέσα τους και την πραγματοποίηση των ονείρων τους όπως εκείνες τα επιθυμούν.

Σημείωση:

Πρόσβαση στο κέντρο Women for Life:

  • Μετρό: στάσεις Κατεχάκη ή Εθνική Άμυνα
  • Τρόλλευ: γραμμή 13 (τέρμα: Πλατεία Αγίας Σοφίας)
  • Λεωφορείο: γραμμές 036, 140, 402 (στάση: Σχολείο) και 046, 242 (στάση: Βλάχου)
  • Διαθέσιμο parking

 

Your Comments