Women for Life

“Μετά από κάποια χρόνια εμπειρίας, σήμερα ψάχνω για νέα δουλειά… Tι πρέπει να κάνω;” Τρια σεμινάρια για τη μεθοδολογία και τα εργαλεία αναζήτησης νέας εργασίας στο Women for Life

March 5th, 2016  |  Published in Uncategorized, Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε Επαγγελματικά Θέματα

 «Μετά από μερικά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, σήμερα ψάχνω για νέα δουλειά…
Τι πρέπει να κάνω;»

Κύκλος σεμιναρίων: «Μεθοδολογία και Tεχνικές Aναζήτησης Nέας Eργασίας»

Η επιτυχία στην αναζήτηση νέας εργασίας είναι θέμα μεθοδολογίας, σωστής εκτίμησης των νέων δεδομένων, ευελιξίας και συγκυρίας. Η στρατηγική και μεθοδική προσέγγιση στην αναζήτησης νέας εργασίας μας βοηθάει να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία μας, να χειριστούμε αυτή τη φάση της ζωής μας με επαγγελματισμό και σταθερότητα και να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητές μας για να ξαναβρούμε δουλειά.

Γι’ αυτό το λόγο, το Women for Life διοργανώνει έναν κύκλο σεμιναρίων αναζήτησης νέας εργασίας: Έμπειροι επαγγελματίες σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και επανατοποθέτησης εργαζομένων (outplacement) μοιράζονται την εμπειρία τους μαζί μας και μας καθοδηγούν στη μεθοδολογία αναζήτησης νέας εργασίας μετά από μερικά χρόνια προϋπηρεσίας.

Κύκλος σεμιναρίων «Μεθοδολογία και τεχνικές αναζήτησης νέας εργασίας»

 1. «Γράφοντας βιογραφικό σημείωμα μετά από κάποια χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας»
  Πώς θα διαμορφώσω το δικό μου επαγγελματικό μου προφίλ; Τι περιμένει να δει ο μελλοντικός εργοδότης σε ένα βιογραφικό σημείωμα; Πώς θα περιγράψω σε δύο σελίδες όλα όσα έμαθα και ότι πέτυχα μέχρι σήμερα στη δουλειά μου; Τι άλλες πληροφορίες πρέπει να συμπεριλάβω;
 2. «Αναζήτηση εργασίας: βήματα και τεχνικές
  Πώς μπορώ να μαθαίνω  για τις θέσεις εργασίας που ανοίγουν σε εταιρείες; Πώς προσεγγίζω μια εταιρεία στην οποία θα ήθελα να δουλέψω; Πώς διαβάζω “σωστά” μια αγγελία για μια θέση εργασίας για να εντοπίσω αν η εμπειρία μου ταιριάζει πραγματικά σ’ αυτή τη θέση;
 3. «Η Επαγγελματική Συνέντευξη: Πώς προετοιμάζομαι για αυτά τα 60 λεπτά και πώς τα διαχειρίζομαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;»
  Είμαστε έτοιμες να παρουσιάσουμε τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις δυνατότητες και τα επαγγελματικά μας όνειρα σε μια συνέντευξη 60 λεπτών; Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή την εμπειρία σαν μια φιλική επαγγελματική συζήτηση κι όχι σαν μια διαδικασία που μας φέρνει σε άμυνα και αμηχανία;

 

Εισηγήτρια:  Άννα Μαρία Χρονοπούλου, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και Επαγγελματικής Καθοδήγησης. Συνεργάτης ICAP Advisory, Human Capital Consulting, σε προγράμματα Επανατοποθέτησης Εργαζομένων (Outplacement).  
Περίοδος: Ο κύκλος σεμιναρίων Αναζήτησης Εργασίας επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο.
Ρωτήστε μας για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του επόμενου κύκλου.
 
Διοργάνωση: Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life”,
Γρηγορίου Ξενοπούλου 10, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210-6740302, info@womenforlife.gr
 
 Κόστος συμμετοχής:  35€  ανά σεμινάριο  
   

Άννα Μαρία Χρονοπούλου, MBA, M.Sc.
H Άννα Μαρία Χρονοπούλου είναι επικοινωνιολόγος, ειδικευμένη στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι υπεύθυνη για το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε Επαγγελματικά Θέματα του Women for Life και, παράλληλα, συνεργάζεται με το τμήμα Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ICAP σε προγράμματα Επανατοποθέτησης Εργαζομένων (Outplacement programs), στο πλαίσιο των οποίων καθοδηγεί και υποστηρίζει επαγγελματίες που βρίσκονται εκτός αγοράς στην αναζήτησή τους για νέα εργασία.

Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας στην Ελλάδα και την Αμερική (Ελευθεροτυπία, Ant-1, ABC TV Network) και συνεχίστηκε σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες
από το χώρο της παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας (IKON Porter Novelli, The P.R. Team/ Burson Marsteller) και της συμβουλευτικής επιχειρήσεων (KPMG, ICAP, KANTOR Management Consultants), ως Διευθύντρια Marketing και Ανθρώπινου Δυναμικού. Παράλληλα, δίδασκε ως λέκτορας στο University of Indianapolis, Athens campus, καθώς και στην Ελληνο-Αμερικανική Ένωση.

Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Boston University των ΗΠΑ (Master in Business Administration και M.Sc. in Media Management) και στο ALBA Graduate Business School (M.Sc. in Strategic Human Resource Management).

Η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ ΣΤΟ FLASH 96.1 ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Women for Life
Το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γυναίκες “Women for Life”αποτελεί μια πρωτοβουλία τριών γυναικών που προέρχονται επαγγελματικά από τους χώρους της ψυχολογίας, των επιχειρήσεων και της κίνησης για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών κάθε ηλικίας στους βασικούς τομείς της ζωής: οικογένεια, εργασία, πνευματική και σωματική υγεία, προσωπική ανάπτυξη.

Στο Women for Life, μια γυναίκα μπορεί να συμμετάσχει σε προγράμματα όπως:

 • Συμβουλευτική σε προσωπικά θέματα (ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις και σεμινάρια σε θέματα αυτογνωσίας, σχέσεων, οικογένειας, διαχείρισης αλλαγών, πραγματοποίησης προσωπικών στόχων)
 • Συμβουλευτική σε επαγγελματικά θέματα (καθοδήγηση σε θέματα καριέρας, υποστήριξη στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικού προφίλ, στη συγγραφή βιογραφικού σημειώματος και άλλων εργαλείων ή την προετοιμασία για μια επαγγελματική συνέντευξη)
 • Κίνηση και Χορός (γυμναστική και ορθοσωμία, pilates mat, barre-a-terre, dance stretching, zumba, jazz, release και σύγχρονος χορός, αυτοάμυνα για γυναίκες)
 • Πρακτικές χαλάρωσης (ηχοθεραπεία, γιόγκα, διαλογισμός)
 • Δημιουργικά εργαστήρια (χειροτεχνίες, κατασκευές)
 • Βιβλιοθήκη με βιβλία που μιλούν για όσα ενδιαφέρουν τη γυναίκα.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες και η αποστολή του είναι να τις υποστηρίζει, με ολιστικό τρόπο, στην αναζήτηση των δυνατοτήτων που έχουν μέσα τους και την πραγματοποίηση των ονείρων τους όπως εκείνες τα επιθυμούν.

Σημείωση:

Πρόσβαση στο κέντρο Women for Life:

 • Μετρό: στάσεις Κατεχάκη ή Εθνική Άμυνα
 • Τρόλλευ: γραμμή 13 (τέρμα: Πλατεία Αγίας Σοφίας)
 • Λεωφορείο: γραμμές 036, 140, 402 (στάση: Σχολείο) και 046, 242 (στάση: Βλάχου)
 • Διαθέσιμο parking

 

 

Your Comments