Women for Life

Βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες και σεμινάρια στη Women for Life Day: οι εισηγητές

March 14th, 2016  |  Published in Εκδηλώσεις Coaching

am kai christina  «Τι θα ήθελες πραγματικά να κάνεις;»
Ομαδική Συνεδρία Career Coaching

Ίσως είστε υπάλληλος γραφείου, καλλιτέχνης, δασκάλα, θεραπεύτρια, στέλεχος επιχείρησης, ή νηπιαγωγός… ή ακόμη και έμπορος, γιατρός, web designer, επιχειρηματίας ή ηλεκτρολόγος… ίσως διδάσκετε γιόγκα, φτιάχνετε κοσμήματα ή ασχολείστε με τις πωλήσεις…

Οι περισσότεροι από εμάς, κατά κανόνα κάπου γύρω στα 18 μας χρόνια, τραβήξαμε μια γραμμή που μας οδήγησε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα επαγγελματικά. Είτε είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά μας είτε όχι, έχουμε πάντα την ευκαιρία και την υποχρέωση στον εαυτό μας να ρωτάμε κάθε τόσο «Είσαι ευτυχισμένη/ος με αυτή τη δουλειά; Yπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να κάνεις; Υπάρχει μια άλλη δουλειά που θα σε κάνει να νιώσεις ότι προσφέρεις; Υπάρχει κάποιο άλλο αντικείμενο στο οποίο θα πετύχεις τόσο που οτιδήποτε άλλο θα σου φαίνεται ασήμαντο;»

Στην ομαδική αυτή διαδραστική συνεδρία θα σκιαγραφήσουμε την ιδανική για εμάς επαγγελματική συνθήκη και θα διερευνήσουμε τρόπους  να την φέρουμε, σιγά-σιγά, στη ζωή μας.

Άννα Μαρία Χρονοπούλου, Επικοινωνιολόγος, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού, Career Coach
H Άννα Μαρία Χρονοπούλου είναι επικοινωνιολόγος και έχει ειδικευτεί στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι υπεύθυνη για το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής σε Επαγγελματικά Θέματα του Κέντρου Προσωπικής Ανάπτυξης Women for Life και παράλληλα, συνεργάζεται με το τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ICAP σε προγράμματα επανατοποθέτησης εργαζομένων, στο πλαίσιο των οποίων καθοδηγεί και υποστηρίζει επαγγελματίες που βρίσκονται εκτός αγοράς στην αναζήτησή τους για νέα εργασία.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Τίτλων MSc στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού  από το ALBA Graduate Business School, MBA και MSc στην Διοίκηση ΜΜΕ από το Boston University των ΗΠΑ και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και  ΜΜΕ από το  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέχρι σήμερα, έχει αφιερώσει περισσότερες από 1500 ώρες σε συνεδρίες coaching για διάφορα επαγγελματικά θέματα με στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων.

Χριστίνα Πραβή, Εργασιακή Ψυχολόγος, Coach, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού 
Η Χριστίνα Πραβή είναι Εργασιακή Ψυχολόγος, Coach, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και εργάζεται ως Manager στην ICAP στον τομέα Human Capital Consulting από το 2011. Έχει εμπειρία δεκαπέντε χρόνων σε θέματα Διαχείρισης Ταλέντων, Επιλογής και Ανάπτυξης Ατόμων και Ομάδων, Coaching, Εκπαίδευσης για ανάπτυξη και ενδυνάμωση ατόμων, όπως και σε Χρήση και Ανάπτυξη Ψυχομετρικών Εργαλείων. Έχει εργαστεί κυρίως με πολυεθνικές εταιρείες όλων των κλάδων. Έχει ολοκληρώσει το πτυχίο της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το μεταπτυχιακό της στην Εργασιακή και Οργανωσιακή Ψυχολογία στο University of Surrey. Είναι Chartered μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολόγων (BPS) και έχει πιστοποιηθεί να χρησιμοποιεί και ερμηνεύει διάφορα ψυχομετρικά εργαλεία (τεστ, ερωτηματολόγια).

pegky1


“Αλλαγές στο ταξίδι της ζωής”
Βιωματικό Εργαστήρι

Γάμος, μητρότητα, χωρισμός, φιλίες που χάνονται, απώλεια εργασίας, νέα δουλειά,
μετεγκατάσταση σε νέα πόλη, παιδιά που φευγουν απ’ το σπίτι, εμμηνόπαυση, συνταξιοδότηση…

Η ζωή μιας γυναίκας είναι γεμάτη αλλαγές. Άλλες είναι αναμενόμενες κι έρχονται στο δρόμο μας φυσιολογικά, άλλες, πάλι, έρχονται εντελώς απρόσκλητες και ανατρέπουν καθε ισορροπία της ζωής μας, την αλλάζουν οριστικά…

‘Αν έχετε ζήσει κάποια μεγάλη αλλαγή, τότε αναγνωρίζετε τα συναισθήματα που νιώθουμε όταν η ζωή μας γίνεται διαφορετική από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι εχθές: άγχος, φόβος, πόνος, ακόμη και τάση παραίτησης… Κι όμως, οι αλλαγές είναι αφορμές για να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι και συχνά φέρνουν μαζί τους ευκαιρίες για να μάθουμε, να αναπτυχθούμε, να διευρύνουμε τα προσωπικά μας όρια- με δυό λόγια, είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στη ζωή μας…

Το βιωματικό εργαστήρι «Οι αλλαγές στο ταξίδι της ζωής μιας γυναίκας» απευθύνεται στις γυναίκες που θέλουν να μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις αλλαγές και τις απώλειες στη ζωή τους, να τις αξιοποιούν έτσι ώστε να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα και να βγαίνουν μέσα από αυτές πιο δυνατές και αισιόδοξες για το μέλλον τους.

Μέσα από ασκήσεις, επεξηγηματικές εισηγήσεις και διαδραστική συζήτηση, η ψυχοθεραπεύτρια Πέγκυ Πελώνη, εισηγήτρια της θεωρίας «Η Αντιμετώπιση των Αλλαγών», θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον κύκλο των αλλαγών που συμβαίνουν στη ζωή μιας γυναίκας και θα μας καθοδηγήσει στη μεθοδολογία αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους.


Πέγκυ Πελώνη,
M.S., MFT., PPS., N.C.P. , M.B.A
Εισηγήτρια της θεωρίας «Η Αντιμετώπιση των Αλλαγών» και συγγραφέας των βιβλίων «Αλλαγές στο ταξίδι της ζωής» (Αθήνα, 2001) και «Υπάρχω – Αλλάζω» (Αθήνα, 2006), η Πέγκυ Πελώνη είναι ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα στην οικογενειακή θεραπεία και τη θεραπευτική ύπνωση. Αναπτύσσει συμβουλευτική δραστηριότητα εδώ και 20 χρόνια, δουλεύοντας με ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά. Παράλληλα, διδάσκει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και είναι εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχολόγων σε διάφορους τομείς, όπως η θεραπευτική ύπνωση.

Είναι Dean of Student Affairs στο ΑCS Athens (American Community Schools of Athens) και συνεργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης-σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα μας. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Οικογενειακής Μονάδας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Καλιφόρνια και έχει διδάξει στο University of La Verne της Αθήνας και το Πανεπιστήμιο Fullerton της Καλιφόρνια.

Υποψήφια διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο του Bath της Αγγλίας σήμερα, η Πέγκυ Πελώνη ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της ψυχολογίας και της σχολικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

 

daphne1

“Σχεδιάζοντας τους στόχους μου”
Βιωματικό Εργαστήρι

Ολες μαζι, με τη βοηθεια της ομάδας, θα οραματιστούμε τους στόχους μας για την επόμενη χρονιά και θα κερδίσουμε την υποστήριξη και ενθάρρυνση που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που θα μας οδηγήσουν σε αυτούς μέσω μιας απλής άσκησης ζωγραφικής!!

Δρ. Δάφνη Χαλκιά, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
H Δρ. Δάφνη Χαλκιάς είναι Κλινική Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια με 30 χρόνια εμπειρίας. Είναι Καθηγήτρια στο International School of Management στο Παρίσι, Λεκτορας Ψυχολογίας στο University of Liverpool, UK και συνεργάτης στο The Institute of Coaching του Harvard Medical School. Ειδικευεται σε θέματα που αφορούν στη γυναικα και την οικογένεια και είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και ερευνητικων εργασίων. Τα τελευταία χρόνια ζει μονιμα στην Ελλάδα και εργάζεται ιδιωτικά.

 

 

kallii1

“Εγώ κι Εσύ Μαζί!”
 Ομαδική Συνεδρία Life Coaching

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα… Αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας, είναι η αρχή. Η πριγκίπισσα γίνεται η γυναίκα της διπλανής πόρτας και ο πρίγκιπας μεταμορφώνεται σε απλό καθημερινό άνθρωπο. Η μαγεία δείχνει να χάθηκε και ο έρωτας φαίνεται να μην διαρκεί για πάντα. Είναι όμως τα πράγματα έτσι;

Ο έρωτας και οι σχέσεις είναι μια συνεχής εξέλιξη, μια ιστορία που κανείς δεν ξέρει το τέλος της. Σήμερα που οι σχέσεις φαίνεται να μην έχουν μέλλον και που το «αυτόνομος» δείχνει να σημαίνει μόνος, ελάτε να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση θα μιλήσουμε για σοβαρά θέματα και θα κάνουμε το πρώτο βήμα για ένα διαφορετικό “Μαζί”!

Κάλλι Λάσκαρη, Life & Relationship Coach
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, σπούδασε γραφιστική και εσωτερική διακόσμηση. Παντρεύτηκε. Δούλεψε σαν γραμματέας, γραφίστας, ζαχαροπλάστης και πολλά άλλα. Τα βήματα της την οδήγησαν στο Λουξεμβούργο, έζησε εκεί για 9 χρόνια και δούλεψεγια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρρώστησε. Γύρισε. Χώρισε. Θεράπευσε τον εαυτό της. Σήμερα ζει στην Αθήνα με τους δυο γιούς της και τη γάτα της, τη Ροζαλία.

Βρήκε, έχασε και ξαναβρήκε το δρόμο της.

Κάποια στιγμή, κατάλαβε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από την ολοκλήρωση, και για να νιώθεις ολοκληρωμένος κάθε πλευρά της ζωής σου μετράει. Αποφάσισε λοιπόν βρω τι χρειαζεται πραγματικά για να νιώσει ολοκλήρωση και δεσμεύτηκε σ αυτό …

Όλα αυτά τα χρόνια άκουγε, παρηγορούσε, συμβούλευε, παρότρυνε, ενθάρρυνε φίλους γνωστούς, μέλη της οικογένειας της, αλλά και ξένους να ξεπεράσουν δυσκολίες και να ακολουθήσουν την καρδιά τους. Η ίδια ευλογήθηκε με εξαιρετικούς «δασκάλους», οι περισσότερες γυναίκες που την δίδαξαν όπως διδάσκουν οι γυναίκες με τη ζωή τους.

Όταν συνάντησε στο δρόμο της τον Anthony Robbins το όραμα του για τη ζωή, την συνεπήρε, την ενθουσίασε, σπούδασε κοντά του και έγινε Life and Relationship Coach.

 Πάθος της
Όσοι έχουν όραμα να ζήσουν μια ζωή ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη και να δεσμεύονται σε αυτό.

Στόχος της
Οι ασυμβίβαστοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το πεπρωμένο είναι στα χέρια τους, τους ανήκει, το ορίζουν. Οι άντρες και οι γυναίκες που πιστεύουν στον έρωτα που κρατάει μια ζωή και θέλουν ζήσουν ζωντανές παθιασμένες σχέσεις.

Το μονοπάτι της στη ζωή
Να φωτίσει το δρόμο που ο καθένας έχει χαράξει για να ζήσει ολόψυχα τη ζωή του.

 

 

giatroi

“Αντιγήρανση και Υγεία:
Η πραγματική επιστήμη πίσω από τη νέα αυτή τάση”
Ομιλία

 

 Η ιατρική της Αντιγήρανσης ή Αναγεννητική Ιατρική είναι μία κλινική ειδικότητα που σκοπό έχει την έγκυρη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των αρνητικών συνεπειών που σχετίζονται με το πέρασμα του χρόνου.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που, ουσιαστικά, βελτιώνει τους ενδογενείς μηχανισμούς αναδόμησης και υλοποιείται μέσα από θεραπείες τελευταίας τεχνολογίας. Επικεντρώνεται στην κατανόηση των θεμελιωδών φυσιολογικών διαδικασιών, των περιβαλλοντικών ερεθισμάτων και της γενετικής προδιάθεσης που επηρεάζουν την υγεία και την ασθένεια, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις να αντιμετωπίζουν την αιτία του προβλήματος αντί να συγκαλύπτουν τα συμπτώματα.

Η ιατρική της Αντιγήρανσης εστιάζει στις  βιοχημικά μοναδικές πτυχές κάθε ασθενή και πάνω σε αυτές προσαρμόζει εξειδικευμένες ατομικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της φυσιολογικής και δομικής ισορροπίας του ασθενή και υλοποιείται μέσα από:

 • Φυσική ορμονική εξισορρόπηση με βιομιμητικές ορμόνες
 • Φυσική θεραπευτική νόσων σε κυτταρικό επίπεδο
 • Ορμονικά έξυπνη διατροφή και αδυνάτισμα
 • Προληπτική ιατρική
 • Αντικαρκινικά πρωτόκολλα
 • Εναρμόνιση πνεύματος και σώματος
 • Αποτοξινωτικές θεραπείες
 • Διακοπή καπνίσματος

Όσο η πρόοδος της επιστήμης στην έρευνα της καρδιάς του κυττάρου, η κλωνοποίηση για θεραπευτικούς λόγους, η γονιδιακή θεραπεία και η νανοτεχνολογία αξιοποιούνται σε εφαρμογές που βελτιώνουν και επεκτείνουν τη ζωή, η αντιγηραντική ιατρική αναμένεται να έχει βαθύ και μόνιμο αντίκτυπο στο μέλλον της προληπτικής ιατρικής φροντίδας.

Κοΐνη Νικολέτα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Η Νικολέτα Κοΐνη είναι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, ειδικευμένη στην Laser- Κοσμητική Δερματολογία και την Αντιγήρανση (προληπτική ιατρική και προαγωγή υγείας). Πρόκειται για τη μοναδική, στην Ελλάδα, πιστοποιημένη ιατρό αντιγήρανσης, κάτοχο του Diploma και Board Certificate από την Αμερικάνικη Ακαδημία Αντιγήρανσης.

Η Νικολέτα Κοΐνη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου ΠΑΤΡΩΝ και πήρε την ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας στο Νοσοκομείο Α. Συγγρός του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέρος της ειδικότητάς πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, πρώην ΛΟΙΜΩΔΩΝ και πανελλαδικό κέντρο αναφοράς των Χανσενικών ασθενών.

Μετεκπαιδεύτηκε στην Laser- Κοσμητική Δερματολογία στο Boston University των ΗΠΑ και στο Laser Training Institute- Grove City USA, Geneve και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων στον τομέα της κοσμητικής Laser Δερματολογίας, ενώ έχει χρόνια εμπειρίας στον τομέα αυτόν. Έχει διατελέσει Manager στην υπηρεσία της τριχόπτωσης και θεραπειών μαλλιών σε ιδιωτική εταιρεία κοσμητικής Δερματολογίας, καθώς και Υπεύθυνη του τμήματος Δερματολογίας και Αντιγήρανσης στην Ορθοβιοτική Κλινική.

Στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης της καλύτερης δυνατής παροχήσ υπηρεσιών στους ασθενείς της και της διαρκούς προσπάθειας αυτοβελτίωσης της ίδιας, εξειδικεύτηκε στην αντιγήρανση (προληπτική ιατρική και προαγωγή υγείας) από την Αμερικάνικη Ακαδημία Αντιγήρανσης, από την οποία, μετά από σειρά εξετάσεων, έλαβε το DIPLOMA και το Board Certificate in Antiaging (American Board of Antiaging and Regenerative medicine).

Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Χαλάνδρι και είναι επιστημονική υπεύθυνη της Προληπτικής μονάδας Αντιγηραντικής Ιατρικής NK CLINIC, ενώ συνεχίζει για το Fellowship in Antiaging, Regenerative and Functional Medicine, από το American Academy.

Κυριάκος Τίγκας, Γυναικολόγος – Χειρουργός Ογκολόγος – Μαιευτήρας
Ο ιατρός Κυριάκος Τίγκας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, πρώτης και μοναδικής του επιλογής, πρώτος βαθμολογικά μεταξύ όλων των Πανεπιστημίων της Ελλάδος. Μετά το πέρας της φοίτησής του στην Ιατρική Σχολή και την υπηρεσία υπαίθρου, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και κατόπιν στη Γυναικολογία και τη Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία, καθώς και στη Χειρουργική Μαστού. Συνέχεια είχε η ειδικότητα της Μαιευτικής στο νοσοκομείο «Αγ. Παντελεήμων» στη Νίκαια με ενδιάμεσο σταθμό την απόκτηση εμπειρίας από νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας.

Μετά την εξειδίκευση, ακολούθησαν πρόσθετες εξειδικεύσεις στην κολποσκόπηση και στην πρόληψη από τον ιό HPV και πλήθος σεμιναρίων στην αντιγήρανση (προληπτική ιατρική) και συγκεκριμένα στην ορμονική εξισορρόπηση γυναικών με βιοπανομοιότυπες ορμόνες, όπως και στην αντιμετώπιση κλασικών γυναικολογικών προβλημάτων με τρόπο πρωτοποριακό και φυσικό και σύμφωνα πάντα με τα τελευταία ιατρικά δεδομένα, λόγω της αδιάκοπης και συνεχούς ενημέρωσής του γύρω από τις πιο καινούργιες ιατρικές και δη, γυναικολογικές εξελίξεις.

Επιζητώντας πάντα, μαζί με τη σύζυγό του, την ύψιστη παροχή υπηρεσιών για τους ασθενείς τους, συνεργάστηκε με εξαίρετους συναδέλφους στην Αθήνα, όπου και μετέβη και δημιούργησαν το πρώτο πρότυπο κέντρο αντιγήρανσης και προληπτικής στην Ελλάδα , το NK clinic, όπου και διατηρεί τώρα το προσωπικό του γραφείο.

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Α4Μ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (ESSAM), και της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Hellenic Academy of Anti- aging Medicine).

 

alexandros

“Αυτοάμυνα για Γυναίκες”
Σεμινάριο Αυτοάμυνας

Η γνώση του πώς να αμυνθούμε αλλά και του πότε να υποχωρούμε είναι η μόνη δύναμη που έχουμε και αυτό μας δίνει σιγουριά, μειώνει το φόβο κι ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας.

Γιατί, σήμερα, το να γνωρίζουμε πώς να προστατεύουμε τον εαυτό μας
είναι απαραίτητο και, κυρίως, εφικτό!

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα παρακάτω:

 • Στατιστικά στοιχεία επιθέσεων
 • Πως επιλέγουν τα υποψήφια θύματα οι επιτιθέμενοι για κλοπή ή βιασμό
 • Πρόληψη και αποφυγή
 • Χρήσιμες οδηγίες για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις
 • Ψυχολογία επιτιθέμενου – θύματος
 • Τεχνικές αποκλιμάκωσης πιθανής σύγκρουσης
 • Θέματα νομοθεσίας
 • Βασικές οδηγίες αυτοάμυνας για γυναίκες
 • Χρήση καθημερινών απλών αντικειμένων για αυτοπροστασία

Προσοχή: Στο σεμινάριο μπορεί να συμμετάσχει κάθε γυναίκα ανεξάρτητα από την ηλικία, τη σωματική διάπλαση ή τη φυσική της κατάσταση.

Αλέξανδρος Ράμμος, Δάσκαλος Αυτοάμυνας, Μέλος του Δ.Σ. της Πανελληνιας Ομοσπονδίας Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας
Η πρώτη του επαφή με το χώρο των πολεμικών τεχνών έγινε το 1997 σε ηλικία 21 ετών. Έχοντας ασχοληθεί με άλλα αθλήματα στο παρελθόν (μπάσκετ. πινγκ πονγκ. κ α.), τον κέρδισε η ολοκληρωμένη προπόνηση και η ιδεολογία των πολεμικών τεχνών. Το 1997 ολοκληρώνοντας τις σπουδές του σε marketing management και ξεκινώντας την καριέρα του στον επαγγελματικό στίβο, άρχισε προπόνηση στο fu jow pai με δάσκαλο τον Στέλιο Πολίτη και συνέχισε να προπονείται χωρίς καμία διακοπή φτάνοντας στο βαθμό της μαύρης ζώνης. Παράλληλα, ασχολήθηκε και με άλλες πολεμικές τέχνες (kick-boxing, wu shu kwan, aikido, kenpo karate). Ενδιαφερόμενος έντονα για το κομμάτι της σύγχρονης αυτοάμυνας, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια από καταξιωμένους εκπαιδευτές και απέσπασε πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς self defense σε πρωταθλημάτα όπως Orange city championship, Friends of martial arts, Αλκιμάχεια, κ.α.

 

mariam1Εναρμόνιση της θηλυκότητας

μέσα από τον Ανατολίτικο χορό
Σεμινάριο Ανατολίτικου Χορού

Ανατολίτικοι ρυθμοί που ξυπνούν το Γυναικείο Σώμα…
…χορευτικές κινήσεις που απελευθερώνουν τις αναστολές
και ενεργοποιούν τη μνήμη του Αρχέγονου Θηλυκού Χορού που όλες οι γυναίκες έχουμε μέσα μας….

Σιγά-σιγά, οι συναισθηματικές και σωματικές εντάσεις και οι νοητικές αντιστάσεις που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της θηλυκής ενέργειας αποβάλλονται και η χορευτική μας θηλυκότητα αρχίζει να ρέει…

…κι εκεί βρισκόμαστε σε ένα χώρο αποδοχής και  ελευθερίας όπου το σώμα μας εκφράζεται μέσα από ένα παιχνίδισμα χαράς, αρμονίας και επικοινωνίας…

Μάριαμ Πρόκου,  Καθηγήτρια Χορού Οριενταλ, Χορογράφος, -Χοροθεραπεύτρια
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια μεταφράζοντας τη μουσική σε κίνηση και χορό μέσα από διαδρομές σε διαφορά είδη κίνησης και χορού : κλασικό ,τζαζ, barre a terre, ενόργανη ,φλαμέγκο, λάτιν, τάνγκο , μοντέρνο  κ.α. Εκπαιδεύτηκε πάνω στον ανατολίτικο χορό από την AssiaGuemra στο Παρίσι και με την Sahrazante στην Κολονία. Ακολούθησε σπουδές σε διάφορα άλλα είδη χορού όπως: στο Λονδίνο κάνοντας Bollywood-oriental, με την MahmoudReda στην Αίγυπτο, ArtTherapyGestalt,  Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης με τον MorganGoodlander, Dance, Rhythm, Social link and Therapy- FranceSchott-Billman, Samanic Energy Medicine  Q’ero-Peru -JaneRigby. Το προσωπικό της στυλ στον ανατολίτικο χορό είναι επηρεασμένο από το  πέρασμα της Αραβικής Κουλτούρας στην πόλη του Φωτός και από την Πνευματική – Εκστατική  Μορφή του χορού στις Αραβικές χώρες. Από το 1998 εκπαιδεύει ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές και δάσκαλους. Το 2004 γράφει,  χορογραφεί και δημιουργεί το ανατολίτικο -Ινδικό Χοροθέατρο  με το έργο «Αν τολμούσες…Ήλιε της ερήμου», ένα παραμύθι για  μεγάλους και μικρούς, και το οποίο παρουσιάζεται μέχρι το 2010 σε Θεατρικές παραστάσεις με την  χοροθεατρική ομάδα Liaison. Παρουσιάζει σεμινάρια και παραστάσεις  σε φεστιβάλ , πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσικές και θεατρικές σκηνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

Your Comments